Monday, June 1, 2020

Miksi lukisin Raamattua?



  1. Yleissivistys. Raamattu on länsimaisen yhteiskunnan perusta. Ihmiskunnan luetuin, levinnein ja merkittävin kirja. Totalitaariset yhteiskunnat pitävät Raamattua hyvin vaarallisena, sen hallussapidosta on monia ihmisiä tuomittu kuolemaan (ja monet ovat silti valmiita ottamaan riskin).
  2. Moni muukin on sitä lukenut. Jeesus / Daavid / Salomo / monet presidentit . . .
  3. Monipuolinen. Kaikki kirjallisuuden lajit edustettuina.
  4. Ikuinen. Jeesus sanoi: ”Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut” (Mt 5:18)
  5. Meille Jumalalta annettu tehtävä. Juutalaisten kirjanoppineiden mukaan koko universumi lakkaisi välittömästi olemasta, mikäli kukaan ei tutkisi Raamattua tuona hetkenä.
  6. Tekee viisaaksi. Antaa hyvän elämän ja on terveellistä. ”. . . on terveellistä sinun ruumiillesi ja virkistävää sinun luillesi” (Snl 3:8)
  7. Ehtymätön aarre-aitta. Raamattuun ei koskaan kyllästy, eikä sitä koskaan opi täysin (kuin sipulia kuorisi, aina löytyy uusia kerroksia)
  8. Erehtymätön auktoriteetti. Kertoo totuuden: oikea/väärä, mistä?/minne?/miksi? ”Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään” (2Tim 3:16)
  9. Ankkuri, johon voi turvata (Kalevi Lehtinen). 
  10. Jumala puhuu sen kautta.

No comments:

Post a Comment