Tuesday, February 9, 2021

Korona yllätti uskovat!

Miksi korona on tullut koko maailmalle yllätyksenä? Ja vielä kummallisempaa, miksi se oli täysin odottamaton shokki myös seurakunnalle? Missä olivat profetiat tulevasta koko maailmaan ravisuttavasta pandemiasta? Näitä kysymyksiä olen kysellyt useasti vuoden 2020 ja 2021 kuluessa. 

Jumala haluaa uskoakseni opettaa meitä siinä, että me ihmiset, emme edes me uskovat, ole kaikkitietäviä. Jumalan voima ilmenee yllättävissä tilanteissa. Hän haluaa että luotamme ja turvaamme yksin häneen kaikissa elämämme tilanteissa, myös ennakoimattomissa haasteissa. 

Raamatussa on kuvauksia monista yllättävistä tapahtumista. 
  • Uhkaava armeija (2. Aik 20:1-4)
  • Odottamaton sairaus (2. Kun. 20:1-6)
  • Odottamaton kuolema  (Joh 11:14-44)

Jumala ei halua meidän tietävän kaikkea ennakolta. On toki totta, että Raamatussa sanotaan: "Sillä ei Herra, Herra, tee mitään ilmoittamatta salaisuuttaan palvelijoillensa profeetoille." (Aam. 3:7)

Tämä ei kuitenkaan päde kaikkiin tilanteisiin. 

Myös Johannesta kiellettiin kirjoittamasta kaikkea ylös: "Ja kun ne seitsemän ukkosenjylinää olivat puhuneet, yritin minä kirjoittaa, mutta minä kuulin äänen taivaasta sanovan: "Pane sinetin taakse, mitä ne seitsemän ukkosenjylinää puhuivat, äläkä sitä kirjoita." (Ilm.10:4)

Luotetaan Herraan ja turvataan häneen. Myös odottamattomissa tilanteissa. 



No comments:

Post a Comment