Saturday, November 21, 2020

2. Pietarin kirje - Ohjeita kristityn kasvuun

Tämä kirje on kokeneen ja uskollisen Jeesuksen apostolin viesti meille kristityille. Pietari varoittaa väärästä opetuksesta ja kehottaa kasvamaan uskossa ja Kristuksen tuntemisessa. Pietarin mukaan tulee hylätä Jumalan sanan vastainen opetus ja keskittyä Jeesuksen tuntemiseen. Kirje sisältää kaikkiaan 11 viittausta Vanhaan testamenttiin. Se sisältää myös viittauksen Paavalin kirjeisiin. 

Pian tämän kirjeen kirjoittamisen jälkeen Pietari kuoli marttyyrina. Kirje on kirjoitettu noin vuonna 67. 

Kirjeessä on 3 lukua. 

Pietari muistuttaa meitä Jumalan suurista lupauksista ja kehottaa uskon ja kutsumuksemme lujittamiseen.

Toisessa luvussa Pietari varoittaa vääristä opettajista. Nykyäänkin on syytä olla valppaana, ettemme joutuisi väärän opetuksen eksyttämiksi. Pietari kertoo tässä kirjeessä miten väärän opetuksen voi tunnistaa. Väärät opettajat houkuttelevat ihmisiä seuraamaan, ei Jeesusta, vaan itseään. He toimivat itsekkäistä vaikuttimista, halveksivat Jumalan totuutta, tekevät vääryyttä, ovat ylimielisiä ja kerskailevat. Jumala tulee kuitenkin tuomitsemaan heidät. 

Pari lainausta tästä kirjeestä:

Raamattu on Pyhän Hengen inspiroimaa Jumalan puhetta meille. Pyhän Hengen vaikutuksesta syntyneet kirjoitukset ovat uskomme ylin ohjenuora:

"Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. Ja tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä; sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta." 1: 19-21


Pietari myös todistaa, että Jeesus on tulossa takaisin vaikka harvat sitä odottavat ja vain harvat siihen enää uskovat. Kerran Jeesus palaa takaisin ja luo uuden taivaan ja uuden maan jossa häneen uskovat elävät ikuisesti. Kristittyjen toivo on tässä lupauksessa. Pietari kirjoittaa näin:

"Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan ja sanovat: "Missä on lupaus hänen tulemuksestansa? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niinkuin se on ollut luomakunnan alusta."  ...  Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niinkuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen." 3: 3-4, 8-9

No comments:

Post a Comment